ForUM

Rubrika ForUm odpira prostor za razmišljanja in spodbujanja raznolikosti mnenj v povezavi z določeno tematiko in v osmi številki je tema:

IGRA JE – IGRE NI

1. V čem je povezava med igro in umetnostjo in v čem so razlike?

2. Pogosto rečemo, da je lahko danes umetnost vse, da ni nobenih omejitev več – pa vendar – ali še obstaja nekaj, kar ne more in nikoli ne bo postalo umetnost?

3. Marcel Duchamp, umetnik ki je dodobra pretresel svet s svojimi ready made-i, zaradi česar ga nekateri imenujejo za najbolj prelomnega in odločilnega tudi za poti sodobne umetnosti, je nekoč izjavil, da je šah, ki mu je posvetil večino svojega časa, v socialnem smislu veliko bolj pravičen od umetnosti. Kaj je po vašem mnenju tisto, kar umetnosti jemlje atribut socialne enakosti, kar v igri je in kaj bi lahko imel Duchamp v mislih?

S svojimi stališči lahko prispevate k premisleku o tej temi, ki vsekakor spodbuja k premisleku. V pričakovanju raznih odgovorov na vsaj eno od zgornjih vprašanj ali razmišljanj v povezavi z okvirno temo, vabimo tudi k iskanju novih predlogov za bodoče ForUme. V ForUmu lahko sodelujete z besedili in/ali fotografijami.